Додик: Србија – матична земља српског народа

15.02.2016 Актуелно

Додик је након свечаности обиљежавања Дана државности Србије у Бањалуци честитао грађанима Србије овај празник, и пожелио Србији много успјеха на свим пољима, поручивши да га и Српска прославља са радошћу.

„Велики нам је дар вечерашњи концерт ансамбла ‘Коло’, који његује најљепше игре са простора Балкана“, рекао је Додик.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић рекао је да је Србија данас модерна европска земља и да је 15. фебруар најважнији датум у модерној историји Србије, јер се њим прослављају и државност и уставност и идентитет Србије.

„Мислим да је ова свечаност боља од сваке политичке приче и вечерас смо Бањалуци показали најбоље што Србије има“, истакао је Николић.

Извршни директор компаније „М:тел“ Ђорђе Мишић рекао је да је покровитељство ове манифестације и обавеза ове компаније.

„Ми, као компанија која је добила признање за своју друштвену одговорност, подржавамо не само оно што је одржано у организацији Генералног конзулата Србије у Бањалуци, него и већи део манифестације и увек ћемо бити ту за све што организује конзулат“, рекао је Мишић.

Наступом Државног ансамбла народних игара и пјесама Србије „Коло“ у Народном позоришту Републике Српске, Генерални конзулат Србије у Бањалуци обиљежио је Дан државности Србије – Сретење.

Свечаности обиљежавања Дана државности Србије присуствовали су и премијер Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, представници законодавне и извршне власти Српске и БиХ, те културног и јавног живота.

 

Архива