Додик: Случај Павловић банке је злоупотреба система моћи и институција (ВИДЕО)

21.02.2016 Актуелно

Предсједник Српске је рекао да Павловић банка иза себе има тешке дане који су могли бити и опасни, али је банка ипак одржала своју функцију коју сада треба ојачати. – Вјерујем да ће људи који су били у притвору, а и сама Павловић банка процесом против СДС-а , као покретача те иницијативе тражити одређена обештећења – рекао је Додик.

Он је истакао да је СДС, безраложно, мотивисан мржњом предсједника те странке Младена Босића, предао пријаву која је очигледно била без основа, те да је штета несумњива, али је вјероватно да ће се касније морати суочавати са посљедицама свега тога.

– Драго ми је да је Суд БиХ схватио да нема разлога за притвор и да је притвор укинут. У извјештајима Агенције за банкарство и ревизорским извјештајима прије три мјесеца, Павловић банка је била једна од најстабилнијих банака, са најсигурнијим пласманима – каже Додик и додаје да банка може бити мотор развоја овог дијела Републике Српске.

Предсједник Српске је рекао да је веома лоша порука била и то што је постојао медиј који је промовисао овај прогон и хапшење, те шпекулације и потребу да се прогоне Павловић банка и појединци који тамо раде.

– Каква је ситуација у БиХ, видљиво је из јучерашњег саопштења о процесу који се води пред Кантоналним судом у Сарајеву против лица која су за 138 милиона марака за потребе жљезница купила карго возила која никада нису функционисала, каже предсједник Српске.

А када је у питању Република Српска онда Тужилаштво и Суд БиХ „скачу“ и праве од тога дар-мар. А тамо се (у Федерацији БиХ) све то ради полако, смирено, нико никога не дира, а штета је евидентна јер су купљени возови чији су точкови шири од шина и сад треба промјенити све пруге у БиХ да би они могли да иду – рекао је Додик.

Говорећи о новом мигрантском таласу предсједник Републике Српске је рекао да Српска нема капацитета и организационих способности да прихвата мигранте и да их лоцира на својој територији.

Додик је данас дао и пуну подршку новоизабраном руководству Бијељинског СНСД-а. – Увођење нових кадрова и млађих људи апсолутно је потребно нашој организацији. Наша партија је свих овох година била мобилизована да се помогне Бијељини и иза нас су остали многи пројекти креирани у оквиру СНСД-а. Ми ћемо наставити с тим – рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

СНСД ће са колационим партнерима изаћи на локалне изборе, а они ће, према ријечима Додика, бити и општи избори у политичком смислу, јер ће народ дати подршку једној или другој опцији у Српској.

Комплетан видео снимак можете погледати ОВДЈЕ

Архива