Додик предочио уговор о кредиту у Павловић банци (ФОТО/ВИДЕО)

16.02.2016 Актуелно

Он је истакао да је главни разглог хапшења Павловића и осталих из Павловић банке чињеница да не постоји уговор о кредиту, односно да је кредит фиктиван.

„Већ дуже вријеме сам изложен непрофесионалним бахатим активносима Суда и Тужилаштва БиХ, што се може видјети из навода зашто су људи затворени. Сматрајући да сам прозвано лице, нашао сам уговор из 14. маја 2007. године, између Павловић банке и мене лично, који је овјерен и који доказује тај кредит“, рекао је Додик на ванредној конференцији за новинаре.

„У својој личној архиви нашао сам уговор од 14.05.2007. године потписан између мене и Павловић банке који је овјерен на прописан начин и који показује да тај уговор постоји“, рекао је Додик.

Прецизирао је да се ради о три документа, Уговор о депозиту, Уговор о одобравању кредита и Уговор о каматној стопи.

Појаснио је да је грејс период 24 мјесеца а да је каматна стопа зарачуната за цијели период отплате те да годишње само на камете плаћа 50 хиљада КМ. Рекао је да је на основу тог уговора вилу у Београду издао ренту од 4.700 евра мјесечно те да готово комплетан износ иде на отплату кредита.

Предсједник Српске додао је да након овог открића очекује од Тужилаштва да обуставе поступак Слобадана Павловића и осталих који су притворени.

„Неко је очигледно Тужилаштво или довео у заблуду или се ради о некој одмазди. Желим да вјерујем да се радило о заблуди када су урадили ову активност. Ако су досљедни треба да обуставе притвор против тих људи“, рекао је Додик.

Додао је да је чудно то што су поступак покренули након истека законског рока од пет година наког којег банка може одређену документацију да ликвидира. Додик је рекао да није тачно да је на документима печат Владе Републике Српске нити је тачно да је новац за кредит пребачен 2008. како тврди Тужилаштво.

Он је истакао да је спреман да га Тужилаштво саслуша у Бањалуци, јер се, како је рекао, у Сарајеву не осјећа сигурно.

Додик је рекао да је одмах након што је подигао кредит 2007. обавјестио јавност о томе и да је вилу уписао у свој имовински картон иако није обавезан по закону јер није била отплаћена.

Комплетну прес конференцију предсједника Додика можете погледати ОВДЈЕ:

 

Архива