Додик: Покушај наметања страховладе из Сарајева

11.02.2016 Актуелно

„Очигледно је да је створена психоза страха од тих органа или понашања које иде за тим да је данас најважније мјесто у БиХ – Тужилаштво БиХ, које нема уставни основ, али то никога и не занима. То је под директним политичким утицајем“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да је ријеч о томе да ће готово свако ко је нешто радио бити прогањан.

„Изгубићемо многе инвеститоре, људи не желе да пролазе кроз све то. Прича која је могла да буде разлог за такво нешто апсолутно није толико значајна и велика да мора овако помпезно да се то ради“, рекао је Додик.

Он је навео да се чуо са Павловићем, који му је рекао да је кренуо из Требиња за Сарајево да се појави на позив Тужилаштва БиХ, гдје је ишао и раније, али да су они /у Тужилаштву/ сматрали да га „морају пресрести на путу и каубојски га ухапсити“.

„То говори о томе да је овдје покушај наметања страховладе једног режима сила од стране БиХ. БиХ није могла опстати ни онда када су овдје били 500 година Турци, па неће ни ови сада савремени Турци успјети ништа“, рекао је Додик.

ДОДИК: ХАПСЕ МЕ ОД КАКО ЗНАМ ЗА СЕБЕ, ОСЈЕЋАМ СЕ СИГУРНИМ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га „хапсе од када зна за себе, али да се осјећа потпуно сигурним“.

„Када сам био изабран за премијера, тадашњи СДС је говорио и лагао да сам криминалац и ратни профитер. Када сам завршио мандат, онда су отворили истрагу о томе како сам куповао цвијеће и одијела министрима након чега ме је суд ослободио да нема кривице“, рекао је Додик за прњаворску телевизију „Ка три“.

Он је рекао да је СДС поново у току његовог опозиционог дјеловања покушао да га криминализује, али у томе нису успјели.

„Због кризе и неспособности СДС-а и Драгана Чавића да се одупру реформи полиције, било је договорено да ја преузмем функцију премијера и да се томе одупрем, мада је СДС калкулисао да ја уђем и будем крив, али се то није десило“, рекао је Додик.

Он је рекао да су касније конструисали истрагу против њега о изградњи зграде Владе, РТВ дома и ауто-путева гдје је касније показано да ту нема ништа.

Архива