Додик: Павловић банка неће бити урушена, треба је ојачати

20.02.2016 Актуелно

– Мени је веома драго што се то није десило без обзира на патњу људи који су били без разлога у притвору – рекао је Додик новинарима и истакао да неће доћи до урушавања Павловић банке, на срамоту људи из Бијељине, који су јој највећу штету и нанијели.

Додик је рекао да је Павловић банка иза себе има тешке дане који су могли бити и опасни, али је банка ипак одржала своју функцију коју сада треба ојачати.

– Нека је част и срамота онима који су покретали ове процесе знајући да могу да угрозе банку – рекао је Додик.

Он је појаснио да је СДС безразложно, мотивисан мржњом предсједника те странке Младена Босића, предао пријаву која је очигледно била без основа.

– Штета је несумњива, али вјероватно је да ће се касније морати суочавати са посљедицама свега тога. Вјерујем да људи који су били у притвору неће стати на томе и да ће и сама банка кроз процесе према СДС-у, као покретачу те иницијативе, тражити обештећење, што је сасвим логично – рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је овдје у питању злоупотреба система моћи и институција, гдје се шпекулисало и његовим именом.

– Нажалост, нисам знао шта је циљ акције Суда и Тужилаштва све док није била изречена одлука о одређивању притвора. Тада сам видио да је уговор фамозна прича, која је конструисана 2007. године, постала главни разлог за притварање – рекао је Додик.

Он је рекао да је веома лоша порука била и то што је постојао медиј који је промовисао овај прогон и хапшење, те шпекулације и потребу да се прогоне Павловић банка и појединци који тамо раде.

Додик је позвао све људе да подрже Павловић банку, за коју је рекао да може да буде мотор развоја овог дијела Републике Српске.

– Каква је ситуација у БиХ може се видјети из процеса који Кантонални суд у Сарајеву води против лица која су за 138 милиона марака купили карго возила која никада нису функционисала, а када је у питању Република Српска, онда се „скаче“ и Тужилаштво БиХ од тога прави дар-мар, а тамо /у Федерацији БиХ/ то иде смирено и нико никога не дира – рекао је Додик.

Он је појаснио да је ријеч о набавци возова чији точкови су шири него трачнице и треба промијенити све пруге у БиХ да би она могла да се крећу по шинама.

– Очигледно је да у БиХ прошло најбоље вријеме за „такозване“ који су покушали да галамом и нападом на Републику Српску дође до њеног пада и дестабилизације – рекао је Додик.

Суд БиХ укинуо је јуче рјешење о притвору власнику Павловић банке Слободану Павловићу и радницима ове банке Љиљани Гарић, Петру Лазићу и Благу Благојевићу.

Архива