Додик: Памер је живи доказ да БиХ није озбиљна држава

10.02.2016 Актуелно

Додик је истакао да се Памер давно кандидовао за водећег дипломату у БиХ по недипломатском мијешању у унутрашње ствари БиХ, али и Републике Српске.

Предсједник Српске рекао је за агенцију „Спутњик“ да је такав случај и са његовом посљедњом недипломатском и русофобном изјавом за једног дипломату да „он нема доказе о најављеној помоћи из Русије и доказима о доласку рубаља у Бањалуку“.

„Никада нисмо тражили нити најваљивали никакву помоћ у рубљама, већ кредит, а захвални смо Русији на досадашњим улагањима у привреду Републике Српске без икаквих политичких условаљавања, што је видљиво свима осим Памеру“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да је нечувено да један амбасадор излази у јавност са „оваквим глупостима и да очекује да га обавјештавамо о нашим пословима“.

Аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер за портал „Вијести“ критиковао је уставну структуру БиХ као „прекомпликовану“, као и политичку елиту која је, како је навео, добила много шанси да сада мора показати и доказати да може направити нешто кредибилно, повјерљиво и да то има резултате.

Памер је додао и „да у БиХ постоје људи који раде на томе да се развија сумња у стабилност БиХ“, наводећи да најава предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће Српска расписати референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ „није конструктивна и не утиче повољно на климу стабилности у БиХ“.

Аустријски амбасадор је рекао и да поједини политичаре говоре да ће им Русија пружити помоћ, али да до сада он, како каже, није добио доказ да је много рубаља дошло у Бањалуку.

 

Архива