Kандидат за градоначелника Добоја биће усаглашен са коалиционим партнерима

09.02.2016 Актуелно

„Ми идемо на изборе, наш кандидат ће бити усаглашен са нашим коалиционим партнерима јер смо се тако договорили да урадимо и то је већ у неким општинама испоштовано“, нагласио је Додик на конференцији за новинаре у Добоју.

Он је навео да ће окупити све важне факторе у Добоју који ће стати иза заједничког приједлога који треба да обезбиједи низ симбола.

„Један од њих је да Добој, у политичком смислу, интегришемо са оним што јесте Република Срспка, а не да се усмјерава у прича о турском свијету, која је девастирана, непотребна и која није ништа добро донијела Добоју осим негативне конотације. Та прича је донијела добро само једном броју људи који су то подржавали“, истакао је Додик.

Он је рекао да ће убрзо бити познато име кандидата за градоначелника Добоја и изразио увјерење да ће он понудити политику која је довољно примамљива за грађане.

Додик је поручио да овај град организационо, територијално и грунтовно припада Републици Српској, свијету српског народа који заједно живи са другима на овим просторима у миру и толеранцији.

Он је истакао да се у Добоју тренутно шири пробосанска прича и поручио да СНСД није партија која шири пробосанство, већ концепт Републике Српске и равноправност свих.

Додик је навео да је коначно вријеме да грађани у Добоју схвате да су у овом граду до сада на спекулативан начин одржавани избори. „Било је познато да Бошњаци који гласају на изборима већ ујутро гласају за кандидата СДС-а и да су подијељене српске позиције биле разлог зашто је он пролазио“, навео је Додик.

Он је додао да је БиХ створен у Дејтону и да може функционисати само у том обиму, те да је свака друга прича, наметнута или не, искључиво на штету српског народа.

Додик, који је предсједник Републике Српске, подсјетио је да је у добојску регију, током протеклих десет година највише инвестирано.

Иако су Станари сада издвојена цјелина, рекао је Додик, несумњиво је да ће се Термоелектрана позитивно одразити на Добој, као и изградња ауто-пута чија траса Добој – Прњавор треба да се заврши крајем маја.

„Интеграција Добоја и Бањалуке мора да се деси на комуникацијском нивоу и то се све више приближава“, рекао је Додик, додавши да „Обрен /Петровић, градоначелник Добоја/ није успио да направи аутопут до Инстанбула“.

Додик је пожелио дебакл странкама из другог политичког блока за који каже да ће се и десити.

Током посјете Градском одбору СНСД-а у Добоју, Додик је дао подршку новоименованом предсједнику овог одбора Влади Ђурђевићу, похвалио процедуру спроведених унутарстраначких избора и најавио да су фракције унутар ове партије у Добоју прошлост

Архива