Дионица ауто-пута Прњавор-Добој биће завршена до почетка јуна

09.02.2016 Актуелно

Додик је рекао да је идеја о изградњи ауто-пута Добој-Бањалука настала у априлу 2006. године, када је одбачено да то буде рехабилитација и модернизација постојећег магистралног путног правца.

„И данас као човјек који је од почетка био у тој идеји и када смо у Добоју те 2006. године донијели одлуку да то урадимо, веома сам поносан на чињеницу да ово могу да видим иза себе“, рекао је Додик новинарима у Кладарима код Добоја, након обиласка градилишта.

Предсједник Додик је истакао да је ријеч о великој побједи једне генерације људи у Републици Српској, који су показали способност да се направи овакав објекат који је тренутно и цивилизацијски достигнуће за све људе овдје.

Додик је оцијенио да ће траса ауто-пута од Прњавора до Бањалуке, која, како наводи, иде одређеном динамиком, бити готова до прољећа 2018. године.

Према његовим ријечима, у наредном периоду очекује се наставак изградње других објеката ауто-путног карактера у Републици Српској, те да се са Кинеском развојном банком преговара да то буде траса Бањалука-Мркоњић Град, али исто тако и дионица од Раче према Бијељини.

„Идеја је да овај ауто-пут, који је већ кренуо из Бањалуке, заврши на коридору Пет це, споји се на њега, а негдје код Шамца извдвоји и иде даље према Брчко дистрикту, те према Бијељини и граници са Србијом“, навео је Додик.

Он је истакао да многи нису вјеровали када се прије неколико године о томе говорило, али се сада та прича реализује.

Додик је подсјетио да је раније изграђено 48 километара ауто-пута од Бањалуке до Градишке, на којем има проблема са границом према Хрватској, која је постала чланица Европске уније, а на којој је предвиђена изградња моста.

Он је истакао да се морају обновити све процедуре и да се нада добром исходу.

Архива