Цвијановић-Пшеница: Интензивирати сарадњу у пољопривреди и енергетици

23.02.2016 Актуелно

Током сусрета саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацију у Републици Српској, са посебним нагласком на могућност интензивирање сарадње у области пољопривреде и енергетике.

Премијерка је упознала амбасадора Словачке са реформским мјерама Владе Српске које су усмјерене на стабилизацију привреде, очување и повећање ликвидности привредеи стварању услова за привлачење домаћих и страних инвеститора.

У том смислу, с обзиром да Српска располаже значајним ресурсима у области пољопривреде и производњи електричне енергије из обновљивих извора, на састанку је исказана обострана заинтересованост за јачање сарадње у аграру и енергетске пројекте.

Предсједница Владе је рекла да постоји пуно могућности за даље интензивирање сарадње између Српске и Словачке, наглашавајући да у Српској постоји значајан инвестициони потенцијал за словачке компаније.

Разговарано је и о потенцијалним заједничким пројектима за које је, како је оцијењено, потребно осигурати практичне механизме како би се могла остварити директна сарадња привредника Српске и Словачке на обострану корист.

Архива