Шамац: Додик и Вучић отворили школу „Србија“ (ФОТО/ВИДЕО)

30.01.2016 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, обраћајући се присутнима на свечаности отварања школе „Србија“, захвалио је Влади Србије за помоћ и подршку Републици Српској, изразивши посебну захвалност премијеру Александру Вучићу.

– Србија је уложила око два милиона марака за изградњу школа у Српској. Ми смо захвални и окренути Србији. Хвала свим донаторима који су помогли изградњу ове школе – рекао је предсједник Српске.

Додик је рекао да је Србија одржала своје обећање и да се велики број пројеката, које финансира Влада Србије, реализовао или је у току.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић је рекао да Република Српска увијек може да рачуна на помоћ и подршку Србије.

– Када смо послије поплава долазили у Шамац град је био суморан и грађани нису имали велика очекивања, једино су дјеца била насмијана. Оно што смо могли да урадимо је да понудимо своју помоћ. Питали смо предсједника Републике Српске и он је рекао да је потребно изградити школу – рекао је Вучић.

Премијер Србије је поручио да ће Србија, коју грађани Републике Српске толико воле, знати да им се одужи на прави начин и да ће увијек бити ту када је најпотребније.

– 500.000 евра издвојили смо за школу у Добоју, а исто толико за ову школу у Шамцу. Србија ће издвојити још новца за Републику Српску. Србије је уз вас, на народ Србије увијек можете да рачунате – рекао је Вучић.

Начелник општине Шамац Саво Минић изразио је захвалност Влади Србије и Српске и осталим донаторима.

– Иза великих људи остају велика дјела – рекао је Минић.

Додик и Вучић отворили школу „Србија“ (ВИДЕО)

Свечаности отварања присуствали су министри у Влади Србије – Иван Тасовац, Срђан Вербић и Вања Удовичић, те министри у Влади Републике Српске – Дане Малешевић, Миленко Савановић, Драган Лукач, Јасмин Комић и Предраг Глухаковић.

Основна школа „Србија“ уништена је у мајским поплавама 2014. године. Средства за изградњу школе од милион марака, обезбиједила је Влада Републике Србије.

Ученици и наставници школе „Србија“ добили су један од најсавременијих и најопремљенијих школских објеката у Српској.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић раније је рекао да ће Република Српска и Србија увијек блиско да сарађују, те да је Србија уложила новац у школу у Шамцу, као и у Добоју, са жељом да помогне да се превазиђу посљедице поплава из 2014. године.

Архива