Отворено Јужно крило УКЦ Републике Српске

08.01.2016 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је истакао да је изградња Јужног крила предуслов за комплетну реконструкцију Универзитетског клиничког центра, која би требало да буде завршена у наредне двије године.

„Овај објекат је доказ нашег опредјељења да реализујемо концепт осавремењавања здравственог сектора Српске, прије свега болничког сектора, са најсавременијом опремом која је у Јужно крило већ инсталирана и која ће моћи да служи грађанима Републике Српске“, рекао је Додик.

Предсједник Српске нагласио је да је Јужно крило свечано отворено баш данас, као дар Републици Српској за рођендан, који се слави сутра.

„Као у животу сваког човјека, дан рађања је увијек важан, јер онда крећете у живот, у борбу, у доказивање себе. Ми смо овдје управо данас, не случајно, инсистирали да се отвори овај објекат, како би га даровали Републици и народу Републике Српске, како би га даровали свима који раде овдје и пацијентима који буду морали да траже здравствену помоћ“, поручио је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да изградња Јужног крила Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци не представља само изградњу грађевинског објекта, већ срца здравственог система Српске чиме се покушава и успијева, упркос великим изазовима у годинама кризе, обезбиједити знатна улагања у здравствени сектор.
Она је на отварању Јужног крила Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци истакла да Владу, ни прошла година, која је била тешка и због посљедица кризе, поплава и суша није омела да у здравствени сектор уложи више од 43 милиона КМ.

„Јужно крило је поклон Републици Српској, њеним грађанима, здравственом систему. Отварање је уприличено у најбоље вријеме, док још прослављамо Божић и када почињемо да прослављамо Дан Републике. Ово је поклон грађанима Републике Српске уз наше опредјељење да Влада наставља да улаже у здравствени сектор водећи рачуна о потребама наших пацијената и здравствених радника“, поручила је премијер Српске.

Ријеч је о најсавременијој поликлиници на Балкану.

Укупна величина објекта Јужног крила је 12 хиљада квадратних метара, а у њему ће бити смјештени амбулантни погони Офталмологије и ОРЛ, централни дио Лабораторије, Гастроентерологија, Неурологија, Онкологија, пријемна неуролошка амбуланта, пријемна интернистичка амбуланта, пријемна онколошка амбуланта, те Кардиологија и сва кардиолошка дијагностика.

Архива