Кошарац: Тзв. Савез за промјене подршка унитарној БиХ

17.01.2016 Актуелно

Он је нагласио да представници опозиције у заједничким институцијама у Сарајеву пружају подршку настојањима бошњачког члана Предсједништва БиХ, Бакира Изетбеговића, да унитаризује Босну и Херцеговину.

Представници тзв.Савеза за промјене остали су грађанима Српске дужни одговор на питање – шта ће да ураде ако њихови коалициони партнери из СДА одбију да усвоје Закон о Уставном Суду БиХ, каже предсједавајући Клуба посланика СНСД у Сарајеву, Сташа Кошарац.

– Странке такозваног Савеза за промјене треба да кажу шта ће урадити ако предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, кога су они објеручке подржали, настави да тражи успостављање новог министарства пољопривреде и руралног развоја, односно ако настави да Савјет министара БиХ пред очима и уз подршку Игора Црнатка, Мирка Шаровића и Драгана Мектића претвара у такозвану владу БиХ, рекао је Кошарац.

Кошарац од опозиције очекује још одговора на питања, попут – шта се догодило са механизмом координације, како мисле да ријеше огромне проблеме које ће домаћа привреда имати прихватањем Споразума о слободној трговини са Хрватском и другим земљама ЕУ?

– Када мисле да поднесу кредибилну апликацију за кандидатски статус за чланство ЕУ којом су се толико хвалили? То су питања за која одговорност имају они који су прихватили да врше власт у Сарајеву, нагласио је Кошарац.

Тиме би требало да се баве српски представници у Сарајеву – Младен Иванић, Игор Црнадак и други представници опозиције, а не продуковањем измишљених афера и рушењем институција Републике Српске, поручио је Кошарац.

Архива