Кошарац: Јавност у Српској свјесна покушаја криминализације предсједника

28.01.2016 Актуелно

Према његовим ријечима, ти напади се очигледно воде под патронатом дијела међународне заједнице, потребама бошњачке политичке елите и „сервилности челника такозваног Савеза за промјене“, који има за циљ да на лак начин, кроз интервенционизам међународне заједнице дође до позиције у Републици Српској.

Коментаришући чињеницу да Тужилаштво БиХ није ни потврдило, ни демантовало информацију да је 14. јануара издало наредбу да се изврши претрес објеката, рачуна и свих трансакција које користи предсједник Српске, Кошарац је рекао да нема потребе да вјерује неким службеницима Тужилаштва БиХ.

„Свједоци смо свакодневних напора да се институције правосудног карактера на нивоу БиХ и полицијске агенције обрачунају са институцијама Републике Српске“, напоменуо је Кошарац.

Према његовим ријечима, чињеница је да су Тужилаштво и Суд БиХ под потпуним политичким притиском и инцијативном бошњачких политичких елита, дијела међународне заједнице и срамне политике такозваног Савеза за промјене.

„Ми смо довољно опрезни, јер мислим да би челници такозваног Савеза за промјене продали вјеру за вечеру, односно вјеру за позицију и мислим да су и досадашња пракса и њихове активности ишле у том правцу да желе да буду дио бошњачке политике против интереса Републике Српске“, тврди Кошарац.

Кошарац је навео да је Милорад Додик лично и политика коју он заговара брана таквим политичким потребама политичког Сарајева и сервилности такозваног Савеза за промјене, те да је потпуно јасно да се жели такав атак на предсједника Републике.

„Челници такозваног Савеза за промјене су свјесни чињенице да су изборни губитници и да кроз ово дјеловање кроз институције БиХ, у посљедњих годину и по, потврђују да су изневјерили своје бираче и свјесни су свог ниског политичког рејтинга у јавности Републике Српске“, рекао је Кошарац.

Он је истакао да су сви у Републици Српској свједоци јаког политичког утицаја бошњачке политичке елите и дијела међународне заједнице према правосудним, те полицијско-безбједносним институцијама на нивоу БиХ.

„Свједоци смо да Сарајево једно ради, друго мисли, а треће говори. Морамо бити свјесни чињенице да је направљена једна таква кампања гдје се без икаквих аргумената жели криминализовати Милорад Додик и да у томе постоји тај троугао међународне заједнице, челника такозваног Савеза за промјене и бошњачке политичке елите“, истакао је Кошарац.

Кошарац је нагласио да су извођачи таквих „прљавих работа“ и радњи из Српске поново челници такозваног Савеза за промјене, о чему свједоче свакодневне изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића, као и поступци министра иностраних послова Игора Црнатка, који нишани МУП Српске, с циљем да се дерогирају институције Републике Српске, да се криминализује предсједник Републике, како би се изазвала било каква интервенција правосудних институција и полицијских агенција на нивоу БиХ у том правцу.

Он је додао да је позиција у Српској потпуно свјесна чињенице да Милорад Додик није криминалац, али да је потпуно јасно да он као човјек који има јасно дефинисану политику с циљем очувања Републике Српске и јачања њених институција, смета сарајевској политичкој елити и, наравно, опозицији у Републици Српској, која је свјесна да у изборном процесу не може доћи до изборне побједе.

„Свјестан је и сам Мектић и други из такозваног Савеза за промјене да је Милорад Додик чист човјек и да нема никаквих криминалних активности, али то њих посебно не интересује, јер је циљ да створе атмосферу такве врсте да се дискредитује сам предсједник Републике и да, не улазећи у то што није ни у једној афери, желе да га на тај начин криминализују и да унесу немир у Републику Српску и код сваког грађанина“, поручио је Кошарац.

Кошарац је додао да су грађани свјесни демократских капацитета Републике Српске, законских овлаштења институција Републике Српске.

„Мислим да нећемо дозволити ни на какав начин да Сарајево управља нашим емоцијама и нашим политичким ставовима из Републике Српске“, поручио је Кошарац.

Архива