Додик: Спекулације Тужилаштва и политичког Сарајева

30.01.2016 Актуелно

– Сав мој посао у прошлости је веома транспаретан и што се мене тиче – ја сам ту – рекао је Додик, коментаришући могућу истрагу Тужилаштва БиХ против њега.

Додик је изјавио новинарима да није обавијештен о томе, а да се није ни трудио да их нешто пита јер су они за њега незанимљиви.

– То исто Тужилаштво је прије двије године одустало од истрага у вези са зградом Владе, ауто-путевима и свим оним лажима које су могли да имају и рекли да немају никаквих доказа – подсјетио је Додик.

На свечаности поводом отварања школе у Црквини код Шамца чију је изградњу са милион марака финансирала Влада Србије, Додик је рекао да Република Српска воли и подржава Србију, али да не спори ни БиХ какава је записана у Дејтону и Уставу.

– Ми споримо БиХ коју је наметнуо високи представник, ту Босну не можемо и нећемо да подржимо, па или ће се Босна вратити на оно што јесте Устав БиХ, или ће стално бити проблематична – рекао је он.

Додик је указао да су Суд и Тужилаштво БиХ, који су наметнути од стране високог представника, само у посљедњих годину дана привели више од 400 Срба.

Већина од њих није ни ушла у истражни поступак, рекао је Додик и истакао да Суд и Тужилаштво морају да редефинишу свој посао и свој рад.

– Ми нисмо авантуристи, ово није никакав Крим, ми желимо стабилне односе у БиХ, али у БиХ мора да се уважи Република Српска, ни мање ни више од онога што је написано у Дејтону и Уставу – закључио је Додик.

Архива