Додик: Они који су преварили своје бираче не могу држати лекције о моралу

12.01.2016 Актуелно

На питање Срне да прокоменатрише данашње саопштење Савеза за промјене у којем се наводи да предсједник Српске и за вријеме Божића и Дана Републике наставља да дијели српски народ и Републику Српску, умјесто да „буде ујединитељ и да ради у интересу јачања Републике Српске“, Додик је рекао да они који су безочно преварили своје бираче и свој народ, иза кога се и данас кукавички крију, као и они који нису трговали само са оним што им још није стављено на сто немају право да држе лекције о моралу, нити да се позивају на празничне дане.

– Није бруталност рећи да су преварили свој народ причајући једно пред изборе, а радећи нешто друго након избора. То је искреност коју сви, а посебно предсједник Републике Српске, дугујемо овом народу – нагласио је Додик.

Он је оцијенио да „саопштење које су данас опет кукавички пописали сви, јер кукавице у јатима лете, говори да они немају представу шта народ у Републици Српској мисли и како гледа на то шта они раде“.

– Не могу вјечно сваки издајнички акт правдати бајкама о борби против криминала и корупције. Не могу грађанима Републике Српске објаснити да њихово „ускоро“ траје равно 10 година, колико најављују обрачун са људима из власти за наводне афере које су управо они произвели у својим фабрикама лажи – истакао је предсједник Српске.

– Ви сте, господо из тзв. Савеза за промјене, прочитана прича и што се прије с тим суочите растеретићете јавну сцену овако бескорисних и бесмислних саопштења која свако мало „штанцате“ из Сарајева. Ово данашње је вјероватно у функцији извињења Бакиру Изетбеговићу што сте дошли на обиљежавање Дана Републике – поручио је Додик представницима Савеза за промјене.

Архива