Додик-Николић: Континуитет добрих међусобних односа

12.01.2016 Актуелно

Истакао је да су политички услови у БиХ за ширење вехабизма основни проблем. Каже да не вјерује у могућност организовања Дејтона два, јер је „тиха ревизија“ тог споразума већ извршена, а и промијењен је однос снага међу некадашњим потписницама.

Додик се у Београду састао са предсједником Србије Томиславом Николићем. Додик и Николић истакли су да Срспка и Србија биљеже континуитет добрих међусобних односа, а договорени пројекти у оквиру специјалних и паралелних веза, биће веома брзо реализовани.

За Републику Српску нема специјалнијих веза од оних које има са Београдом, а сваки састанак са званичницима Србије усмјерен је на јачање тих веза у свим обалстима, рекао је предсједник Српске. Са предсјендиком Србије договорио је што бржу реализацију договорених пројеката.

„Тако да је свака прилика да разговрамо са људима у Србији посвећна јачању наших веза, наших економија, сарадњи у областима културе, образовања, свему ономе што јесте“, каже предсједник Српске.

Референдум у Републици Српској није била тема на стастаку Додик Николић.

„Референдум је питање које је легализовано код многих нација и народа и мислим да и ми имамо право. Наш је избор тема и ми ћемо тај референдум у тренутку да процјенимо да он може бити сврсисходан , користан и одржати – наравно“, рекао је Додик.

На састанку са академиком Бећковићем, Додик му је захвалио за учешће у свечаној академији на којој је српски пјесник пренио поруке веома битне за Републику Српску. Са Кустурицом заједно сарађујемо на пројекту Андрићград, навео је Додик.

„Што се тиче Кустурице, у континуитету заједнички власти РС и он раде на пројекту Андрићград. Морамо да то завршимо. Чекају нас додатне промоције и имислим да се ради о једном капиталном националном и историјском пројекту“, додаје Додик.

Додик је потврдио да је сусрет са предсједником Србије искористио да његовој породици и свим грађанима Србије честита празнике и пожели им све најбоље.

Архива