Додик: Нико не треба да се љути што је Република Српска окренута Србији

30.01.2016 Актуелно

Додик је на отварању зграде основне школе „Србија“ у Црквини код Шамца подсјетио да је Србија ове и прошле године уложила одо два милиона конвертибилних марака за изградњу школа у РС, као и да је почела изградња моста код Братунца коју финансира Србија, преноси Тањуг.

Како је навео, иако је и Србија 2014. била суочена са поплавама, одлучила је да дио новца, колико је могла, уложи у обнову у РС.

„Зато значај овог објекта превазилази и тренутак и политику“, рекао је Додик, и примјетио да су обећања из Србије увијек долазила, али да су за премијером Вучићем остајале школе и мостови.

Он је истакао да РС хоће Србију какву води влада Александра Вучића, која је показала да је фактор регионалне стабилности.

Додао је и да се нико у РС не љути кад у Србији кажу да поштују територијални интегритет БиХ, будући да се и у РС поштује уставни поредак БиХ, али не и остале, како је оцијенио, злоупотребе високог представника.

„Ту Босну не можемо да прихватимо или да подржимо. Или ће се вратити у оквире Устава или ће бити стално проблематична“, рекао је Додик, додајући да људи који воде РС „нису авантуристи“ и желе стабилне односе у БиХ, али исто тако, додао је, БиХ мора да уважи РС ни мање ни више од онога што је написано у уставу и Дејтонском споразуму.

Архива