Додик: Монтирана политичка завјера, не плашим се хапшења

29.01.2016 Актуелно

Додик је истакао да је ријеч о класичном политичком прогону, јер га већ годинама појединци криминализују разним измишљотинама и без икаквих доказа.

„Немам проблем са законом. По повратку из Македоније, ко зна који пут сам прочитао вијест да ће ме ухапсити, да ми претресају кућу и банковне рачуне. Вјерујте ми, послије тога сам мирно спавао као беба неких осам сати. Ето, толико ме је уплашила најава“, рекао је Додик за београдски лист „Информер“.

Предсједник Републике Српске је истакао да његови политички противници могу слободно да пошаљу истражитеље из цијелог свијета, али да ни они ништа спорно неће наћи.

„Нисам починио ниједно кривично дјело. Годинама ме прате све међународне обавјештајне агенције, али никад нису пронашли ништа против мене“, рекао је Додик.

Он је навео да је Тужилаштво у Сарајеву прије четири године испитивало продају државних објеката и одустало, јер нема малверзација.

Према његовим ријечима, ово је наставак муслиманске политике, коју помажу западне амбасаде, а чији је циљ урушавање Републике Српске.

„Монтирана политичка завјера. У Сарајеву још важи османлијска политика ‘кадија те тужи, кадија ти суди’. Пошто нисам поданик Запада, нити ратни злочинац, сад желе да ме представе као криминалца. Али се не обазирем… Мене је народ изабрао и тако ће бити док се не предомисли“, закључио је Додик.

Архива