Додик: Иванић васпитан у духу распродаје свега у Српској

15.01.2016 Актуелно

Политику СНСД-а и Милорада Додика назвао је политиком сукоба међу српским народом, рекавши да би Додик требало да народу умјесто сукоба пружи осјећај просперитета, стабилности и сигурности.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, предсједника Републике Српске Милорад Додик је оптужио да дијели Србе на Божић и Дан Републике Српске, рекавши да то може само да ради непристојан и неваспитан човјек. Политику СНСД-а и Милорада Додика назвао је политиком која шири сукобе међу српским народом.

„Нећу учествовати у подјели српског народа, а политика коју води Додик иде ка сукобу међу Србима, али и са другим народима“, и додао да нема намјеру да се, такмичи са Додиком у примитивизму“.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, за Срну је рекао да је Иванића очигледно васпитан у духу распродаје свега што припада Србима и Републици Српској и да му је драго што не дијели исте вриједности са њим. Каже да су Иванић и остали из такозваног Савеза за промјене у великом проблему јер не могу дати одговор на бројна питања.

„Зар они који варају свој народ, који тргују националним интересима и клевећу своју Републику гдје год оду вани, имају право да се позивају на Божић или Дан Републике, исте оне републике којом зарад личног конформизма олако тргују ојачавајући систем ван Устава у БиХ. Резултати његовог политичког дјеловања коштали су Републику Српску и њене грађане стотине и стотине милиона марака, а што је горе и надлежности које је Иванић галантно препуштао и преносио на ниво БиХ. Тако Иванић ваљда види васпитаног политичара, несклоног сукобима и ужива у чињеници да је близак сарадник са Бакиром Изетбеговићем у реализацији јачања унутарне БиХ“, рекао је Додик.

Архива