Цвијановић: У Српској нема институционалне кризе, већ само криза у опозицији

24.01.2016 Актуелно

Оцијенила је да је тражење избора „празна прича“ и политикантство.

Зашто не бисмо имали изборе за све нивое власти, упитала је Цвијановићева и додала да Влада нема ништа против избора у било којем периоду, али и да нема разлога за њихово одржавање, с обзиром да сви стратешки документи у Народној скупштини пролазе са 49 или 50 гласова.

Да се општи избори ове године одржавају, још јасније би показали како ствари стоје, истакла је Цвијановићева.

Неозбиљне изјаве министра Црнатка

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра неозбиљном оцјену министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка да Египћанин Тарик Махмуд Ахмед ал Савах /58/, који је из америчког затвора Гвантанамо пребачен у БиХ, не би требало да представља безбједносну пријетњу по земљу.

„Мислим да је неозбиљно да било који министар, који је политичка фигура свугдје, па тако и код нас, даје било какве безбједносне процјене или оцјене личности, поготово личности које су у претходном периоду означене као неко ко је везан чврсто за ‘Ал каиду’ или њену структуру“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Премијер Српске је истакла да је таква процјена министра Црнатка неозбиљна и недорасла.

У Српској нема институционалне кризе, већ само криза у опозицији

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да предузеће „ХЕС Врбас“, које је имало концесију за изградњу двије хидроелектране на Врбасу, а које од Српске тражи одштету од 46 милиона КМ на име улагања и изгубљене добити, није реализовало посао који је био договорен прије више од десет година.

Цвијановићева је нагласила да је захтјев за исплату 46 милиона КМ одштете нереалан.

„Само то предузеће је доживљавало разне успоне и падове, чак и периоде потпуне пословне неактивности, што је заправо и показало да немају потенцијал да реализују посао“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Предсједник Владе Српске је додала да у овом случају треба сачекати коначни исход, кад ће се утврдити ко шта коме стварно дугује и ко јесте, а ко није извршио своју уговорну обавезу.

Архива