Цвијановић: Анкете показују да опозиција иде силазном путањом

14.01.2016 Актуелно

Коментаришући изјаву потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка да Србија и Русија једнако посматрају и предсједника Републике Српске и званичнике Савеза за промјене, Цвијановићева је рекла и да су видљиве огромне разлике када је ријеч о бирачима јер опозиција поново иде силазном, а власт узлазном путањом.

„Ми знамо шта треба да се ради у Републици Српској, имамо много важних задатака испред себе, желимо да нашим грађанима обезбиједимо све оно што треба да имају, свјесни да су многи процеси које смо ми започели отежани, успорени или онеспособљени управо зато што имамо једну тако неспособну власт на нивоу БиХ, укључујући ту и неспособну компомненту која долази из Републике Српске“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је напоменула да је врло индикативна јучерашња изјава лидера НДП-а Драгана Чавића у којој је „признао да се одређења политичка хапшења спремају од одређених формација, након чега је рекао и да ће вјероватно као револт на тако нешто услиједити освета с друге стране“.

„То су бесмислице и глупости. Слушали смо много пута како се опозиционари прислушкују, па нигдје није пуштен било какав снимак да је неко од опозиционара прислушкиван, па како ће бити хапшења 2009. или 2012. године, односно сваки пут кад имамо изборну кампању они су најављивали спектакуларна хапшења тих јадних опозиционара, што се није десило“, напоменула је премијер Српске.

Према њеним ријечима, опозиција је показала невјероватну параноју која излази из оквира политичког понашања.

„Мислим да су свјесни своје силазне линије, као и да грађани знају с ким имају посла. Ми знамо на који начин ћемо се борити са опозицијом политичким средствима и имамо намјеру да их поново побиједимо, били избори у редовном термину или неком другом“, поручила је Цвијановићева.

Архива