Формиран ГрО СНСД Источно Сарајево, предсједник Љубиша Ћосић

30.12.2015 Актуелно

Потпредсједници Градског одбора су Бошко Томић и Бојан Копривица а за секретара је изабрана Милица Крстић Ристовић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је формирање Градског одбора Источно Сарајево од изузетне важности за политички живот, али и укупан напредак Сарајевско-романијске регије јер ће артикулисати интересе политичке опције којој је на срцу борба за Републику Српску

Честитајући новоизабраном руководству Градског одбора СНСД-а, Додик је рекао да се морају његовати најбољи могући односи са коалиционим партнерима и поштовати коалициони договори укључујући и случај у вези са „Електродистрибуцијом“ Пале.

„Очекујем да овај градски одбор, заједно са коалиционим партнерима, успјешно ради и дође у позицију да преузме Скупштину града Источно Сарајево те добије најважнију позицију у овом граду, односно да добије свог градоначелника. Циљ је и да преузмемо и што више општина у саставу Града Источно Сарајево јер на тај начин можемо да мијењамо ствари“, нагласио је Додик.

Предсједник СНСД-а поручио је да се идеје које ће допринијети бољем животу грађана у цијелој Сарајевско-романијској регији могу реализовати само уколико СНСД и његови коалициони партнери преузме власт у Источном Сарајеву.

Додик је нагласио да је СНСД одлучио да инсистира на томе да се проводе локални избори онда када им је и вријеме, односно, октобра 2016. године.

„То, у сваком случају, није олако донесена политичка одлука. У том случају су локални избори веома важни са становништва глобалне расподјеле политичких снага. Они јесу локални, али њихов политички резултат биће општи јер ће се водити политичка бора између два политички конципирана блока – оног којег окупљамо ми и оног другог којег чине они чија је политика таква да предсједник СДА каже за њих да су ‘добри момци'“, рекао је Додик.

Додик је истакао да СНСД у основи своје политике носи концепт чији је циљ јачање Републике Српске и њене позиције и да је управо из тог разлога инсистирао да Влада Српске данас донесе одлуку о изградњи клиничког центра „Касиндо“.

„Та одлука је са становишта Владе Републике Српске саопштена и то је знак да желимо овдје да наставимо да радимо оно што смо чинили и раније. Много је пројеката иза нас који су овдје видљиви и много смо учинили да побољшамо квалитет живота грађана Источно Сарајева“, додао је предсједник СНСД-а.

Обраћајући се представницима Градског одбора и представницима коалиционих партнера, предсједник Градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић рекао је да ће се борити за равномјеран развој Сарајевско-романијске регије, те да оно што припада сарајевским Србима, Источно Сарајево, буде достојно представљено.

„Данашњим формирањем Градског одбора СНСД-а окончали смо процес који смо започели на Петом Сабору СНСД-а који је одржан у Источном Сарајеву. Статутом је дефинисано формирање Градског одбора Источно Сарајево као мјеста које координише рад свих општинских одобра у саставу Града, њих шест“, истакао је Ћосић.

Он је захвалио је предсједнику СНСД-а на подршци и указаном повјерењу, истичући да ће одамах почетком 2016. године објавити Програм дјеловања новоформираног Градског одбора.

 

Архива