Додик: У Српској стабилна безбједносна ситуација

13.12.2015 Актуелно

Додик је, након састанка у Новом Граду са начелником општине Сњежаном Рајилић и локалним званичницима, којем је присуствовао и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, навео да ни у Новом Граду није нарушена безбједносна ситуација.

Предсједник Српске је акцију Агенције за истраге и заштиту БиХ и Тужилаштва БиХ од 10. децембра у Новом Граду окарактерисао као догађај који излази из досадашње уобичајене праксе, која је подразумијевала координацију, а што је суштина односа у БиХ.

– Овај акт је ‘великодржавни’ акт БиХ, која жели да наметне принцип субординације и ситуацију да сваки нижи орган треба да буде подложан одлукама и наређењима са нивоа БиХ, рекао је Додик.

Предсједник Српске је поновио да Устав БиХ није предвидио постојање Суда БиХ, Тужилаштва БиХ и Сипе, те да, уствари, БиХ жели да дође до веће правне снаге.

Након састанка са општинским руководством Додик је са осталим званичницима посјетио Полицијску станицу у Новом Граду, гдје се састао са начелником Центра јавне безбједности Приједор Далибором Иванићем и командиром Полицијске станице Зораном Кутањцем.

Архива