Жунић: Људи са ратном прошлошћу не могу обављати одговорне функције

22.11.2015 Актуелно

„То је човјек који је био задужен за унутрашњу безбједност, а током рата био је пратилац Алије Изетбеговића. Имао је одређене контакте са страним држављанима који су долазили у нашу земљу и таква личност није најпогоднија да буде на тако одговорној функцији“, рекао је Жунић.

На конференцији за новинаре у Дервенти Жунић је рекао да се СНСД не слаже са идејама и могућношћу да поједини људи који су обиљежени ратном прошлошћу, ратном историјом, а нарочито причом која је везана за /муслиманску обавјештајну службу/ АИД, за долазак муџехадина на ове просторе, буду у службама које требају да се боре против опасности које требамо сви бити свјесни.

Жунић је рекао и да нико нема право и не смије повезивати било који народ са тероризмом, посебно у БиХ, гдје је то осјетљиво питање.

Он је истакао да су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузели све активности да заштите грађане Српске и БиХ, али да је потребно да сви дају допринос у борби против тероризма.

„Вјерујем да ћемо сви заједно смоћи снаге да се изборимо са том пошасти. Очекујем да ће и са нивоа БиХ то схватити озбиљно и да ћемо заједно ући у борбу против тероризма“, изјавио је Жунић, који је и замјеник предсједника Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Према његовом мишљењу, да би борбу против тероризма спровели квалитетно, сви морају бити на истом задатку и имати „заједничку причу“.

Он је рекао да је СНСД прихватио договор са састанка са Његовом светошћу патријархом српским Иринејем у Бијељини у погледу стварања јединства у Републици Српској.

Жунић је упутио искрено саучешће породицама погинулих војника у терористичком акту који се десио у БиХ.

Архива