Специјална полиција међу најбољима у региону

01.11.2015 Актуелно

Током представљања ратног пута Шестог одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске у Трну код Лакташа, Додик је у обраћању истакао да се у наредном периоду ова јединица мора ојачати у људству да би била спремна да у сваком тренутку одговори на евентуални безбједносни изазов у Српској.

 

„Морамо све учинити да ојачамо позицију полиције Републике Српске да би могла одговорити на глобалне изазове тероризма и других пријетњи по Републику Српску“, рекао је Додик.

Он је навео да ће у наредном периоду Специјална бригада полиције Републике Српске бити премјештена из садашње базе у Трну на простор бивше касарне у Залужанима.

Додик је рекао да није тачно и да није могуће да објекат бивше касарне у Залужанима буде употријебљен за евентуални смјештај ако би дошле избјеглице из Сирије.

„Неприхватљиво је да неко од институција БиХ одлучује да маркира тај простор а да не пита Републику Српску и ми то нећемо дозволити“, истакао је Додик.

Додик је истакао да Република Српска никада неће и не смије заборавити припаднике Специјалне бригаде полиције и Војске Републике Српске који су своје животе дали за њено стварање.

Он је напоменуо да су током протеклог рата љубав и истрајност српских бораца за постојање и опстанак Републике Српске били већи од свих напада.

У Трну код Лакташа данас су обиљежене 23 године од формирања Шестог одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске.

Шести одред једна је од најелитнијих специјалних јединица Републике Српске и био је скоро на свим ратиштима током одбрамбено-отаџбинског рата.

Свечаност је почела предавањем рапорта команданта Специјалне јединице полиције Републике Српске Драгана Рибића предсједнику Српске Милораду Додику и смотром ове јединице.

Свечаности присуствују и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, директор Полиције Републике Српске Гојко Васић, предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић, припадници МУП-а и многобројни гости. /крај/мис/мсб/фото/фоно

Архива