Додик: Синхронизовани политички напад и злоупотреба институција

18.11.2015 Актуелно

Предсједник Српске је рекао да је Босић промашио причу јер је опште познато да је још 2007. године дигао кредит у Павловић банци и од тог новца купио објекат у Београду, за шта је дао личну мјеницу, а објекат ставио под хипотеку.

Ако је Босић патриота и држи до Републике Српске, због чега је пријаву поднио институцијама БиХ, упитао је предсједник Додик.

Док је Младен Босић у бањалуком Основном суду показивао авионску карту судији и да нема времена за рочиште по тужби Милорада Додика, Сипа је по Босићевој пријави, а налогу бх. тужилаштва, већ претресала бијељинску Павловић банку.

„Заобилазећи, а тиме и омаловажавајући институције Српске, Босић додатно развлашћује сопствену Републику у корист БиХ“, каже Додик.

„Он се данас појавио на рочишту поводом моје тужбе за клевету против њега. Приложио нове доказе. Суд је то одбио као доказни материјал, а само неколико минута касније добија се вијест из Сарајева да се он умјесто институцији система овдје у РС обрати, пренио на ниво БиХ.

Да у помоћ позове бх. институције, лидер СДС-а се одлучио због начина прибављања документације из банке, каже Додик. Својствено СДС-у, оцјењује – документе су прибавили незаконито. Сматра да се Босић уплашио одговорности јер је, преко СДС-ових симпатизера у банци, дошао у посјед личне документације. Оцјењује да је прича о његовом кредиту потпуно промашена, а потез Босића и бх. институција удар на Павловић банку.

„То је потпуна политичка злоупотреба институција. Оно што је могу да кажем. Купио сам некретнину, ми смо уплатили с рачуна банке у другу у Београду. Све је транспарентно и ту некретнину ставили под хипотеку. Једина проблем што се закупнина по уговору који ја имам плаћа годишње, а кредит је мјесечно“, изјавио је Додик.

Због политике СДС и тзв. Савеза за промјене, засноване само на оптужбама, Додику је био мотив да тужи самог себе. Не докаже ли СДС отпужбе, постоји могућност да Додик поднесе контратужбу. Док опозиција у Српској, а власт у Сарајеву не изреда сва дјела и недјела, већину приписујући Додику, проћи ће и четворогодишњи мандат.

„Немам ништа против тога да се све институције испитују. Али њихово спиновање у смислу – не вјерујемо институцијама и судовима Српске него идемо на ниво БиХ да се Додик мрцвари по Сарајеву, није проблем“, сматра Додик.

Проблем је политика бх. правосудних институција за које Додик сматра да су „легло зла“, јер је антиспрску позицију Суда и Тужилаштва лако доказати.

Архива