Цвијановић: Италијански инвеститор један од најзначајнијих у Српској

26.11.2015 Актуелно

Цвијановићева је изразила задовољство што је само годину и по након полагања камена-темељца окончан овај значајан пројекат за Мркоњић Град, али и за Републику Српску.

Она је подсјетила да је укупна вриједност инвестиције, коју је у значајном износу подржала и Влада Српске, 41 милион евра.

„Ми имамо добро искуство када је ријеч о италијанским инвеститорима. Осим што традиционално имамо добре спољнотрговинске односе са Италијом, исто тако важно је да су они међу водећим инвеститорима до сада, а имамо најаве за још неке инвестиције које долазе из италијанске пословне заједнице“, рекла је Цвијановићева новинарима у Мркоњић Граду.

Градња фабрике, тврди премијер Српске, велики је допринос општини кроз ново запошљавање, али и допринос укупним економским приликама на нивоу Републике Српске.

Цвијановићева је истакла да је италијански инвеститор једна од четири компаније које је подржала Влада Републике Српске уредбом о подршци инвестицијама и запошљавању у укупном износу од девет милиона КМ.

„Очекујемо да ће фабрика ‘Р-С силикон’ донијети све користи које треба да донесе и становницима Мркоњић Града и Републици Српској“, поручила је Цвијановићева.

Архива