СДС из црних фондова финансира криминогене радње

11.10.2015 Актуелно

 

Петровић је на конференцији за новинаре истакао да се СДС користи недозвољеним поступцима за долазак на власт, те од руководства те странке затражио да одговоре одакле им „црни фондови“, из којих финансирају такве акције.

„Зашто су искористили Небојшу Вукановића, савјетника Младена Босића, злоупотријебили га и потрошили. Нека Босић одговори да ли је бацање људи у смеће политика“, запитао је Петровић.

Он је од потпредсједника СДС-а Вукоте Говедарице затражио да образложи снимке /Горана Суваре/, те како најближи Босићеви сарадници учествују у криминогенем радњама за узимање власти у Републици Српској и одакле им 50.000 евра.

„Ако је афера ‘папак 2’, како су је они назвали, коштала 50.000 евра, колико је коштала афера ‘папак 1’ и колико ће коштати ‘папак три’? Могу ли нам наговијеститити шта то спремају иза кулиса да би рушили систем у Републици Српској“, запитао је Петровић.

Он је позвао све надлежне институције у Републици Српској да се до краја истраже криминалне радње на рушењу система Републике Српске.

Петровић је рекао да су представници Савеза за промјене, недоласком на заједнички састанак који је сазвао предсједник Републике Српске Милорад Додик, те најаву да неће доћи ни на сљедећи састанак, доказали да су спремни на све како би „срушили власт у Српској и њену највећу полугу – СНСД“.

„Они на овај начин показују да не признају легално изабране институције Републике Српске и представници тзв. Савеза за промјене се вјероватно и плаше доћи у Српску“, рекао је Петровић.

Он сматра да недолазак представника Савеза за промјене на састанак показује њихов однос према институцијама Републике Српске.

„За такозваног Савез за промјене највећи је проблем што је Република Српска стабилна и јака, а они својим процесима желе да изазову нестабилност, те да снажно сруше оно што је узнапредовало и да ослабе Српску. Мисле да ће тако ослабити и СНСД“, рекао је Петровић и додао да им ништа од тога неће успјети.

Архива