Састанак у Палати Републике- нови заказан за идући петак

09.10.2015 Актуелно

Позиву су се одазвали лидери СП-а Петар Ђокић, ДНС-а Марко Павић, СРС РС Драган Ђурђевић и ПУП-а Илија Стеванчевић. Присуствовали су и потпредсједник СНСД Небојша Радмановић и посланик Слободног демократског српског клуба Ненад Стевандић. Лидери странака које чине тзв. Савез за промјене нису се одазвали позиву.

Обраћајући се новинарима након састанка, предсједник РС Милорад Додик рекао је да је у складу са својим овлашћењима, а након вишемјесечне полемике која се води међу странкама из Српске позвао представнике странака, како би се постигао договор око најважнијих питања.

„Веома је важно да Република Српска буде видљива на сваком мјесту у свом пуном капацитету. Међутим, све је учињено да Српска буде криминализована, а уствари се тиме пребацује тема са лошег рада српских представника у заједничким институцијама. Постоји забринутост у јавности да они не представљају Српску онако како би требало“, рекао је Додик.

„Зато је требало да се састанемо и рјешавамо питања у Републици Српској. У вријеме када се Европа хомогенизује, када су се е у хрватском народу у БиХ окупили политички опоненти, а најављују се то и код Бошњака, очигледне су намјере да само српски корпус остане разједињен.“

Додик је позвао српске представнике који представљају Републику Српску у Сарајеву да се одазову састанку који је заказао за идући петак.

Представник СНСД-а на овом састанку, Небојша Радмановић рекао је да су они опредијељени за очување и јачање Републике Српске.

„Овакав задатак имају и наши коалициони партнери, а то је бреме које су сами преузели. Врхунац нашег изненађења је одбијање представника Савеза за промјене да се одазову позиву предсједника Републике Српске. Позивам све странке, у име СНСД-а да дођу да разоварају о будућности Републике Српске“, изјавио је Радмановић.

Он је додао да је потребно збијање редова против свих оних који се боре против Републике Српске, јер тренутно у Сарајеву нема никога ко подржава Републику Српску.

Архива