Додик: Избори да, али на свим нивоима!

26.10.2015 Актуелно

Додик је рекао да, иако нема ниједног елемента за расписивање избора, пристаје на пријевремене али за све нивое – за парламент и за предсједника Републике Српске, као и за члана Предсједништва и Парламентарну скупштину БиХ.

Нагласио је да Република Српска није у кризи и да њене институције функционишу на Уставом и законом прописан начин, те да Српска измирује све своје обавезе и води политике које штите њене виталне интересе.

– У Републици Српској је на сцени једна разљућена опозиција, с којом сам покушавао у неколико наврата да разговарам, али они нису спремни за разговор јер не знају како ће се понашати и шта ће рећи – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је поручио да га опозиција није изабрала и да опозицији не одговара, али да му шаљиво звуче позиви на оставке.

– Мој мандат припада овом народу и Републици Српској. Одговорно вршим свој посао у складу с Уставом и немам намјеру да се повлачим пред људима који не желе дијалог, не желе да разговарају о Републици Српској и не желе да се систем заштите Српске регулише кроз увођење одређеног законодавства – нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је Народна скупштина усвојила закључке у складу са демократским, законским и уставним начелима, гдје већина одлучује након парламентарне расправе.

Предсједник СНСД Милорад Додик рекао је да Савез за промјене води губитничку политику и да ће се то видјети већ на локалним изборима.

– Наша улога је да управо у овом времену објаснимо димензије те издајничке политике Савеза за промјене – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Коментаришући најаву представника странака Савеза да ће на локалним изборима у БиХ заједно наступити, Додик је рекао да је то њихово право и подсјетио да је и СНСД раније најавио сарадњу са СП, ДНС и другим странкама.

– Нажалост, Република Српска се окупља око два политичка блока. У овом тренутку мислим да је превага и снага политичке подршке народа на страни СНСД, ДНС и СП и осјећам се веома комотно – истакао је лидер СНСД.

Каже да нема намјеру да се повлачи са мјеста предсједника СНСД, све док га не смијене страначки органи и страначко руководство.

– Само прије неколико мјесеци сам добио општу подршку на Конгресу партије – подсјетио је Додик, истичући да се осјећа младим у идејама и енергији да брани интересе Републике Српске.

Упитан да прокоментарише најављено повлачење Младена Иванића са мјеста предсједника ПДП, Додик је рекао да је то ствар ПДП и да је очигледно да Иванић није сигуран у своје страначке органе, као и да је Иванић и пред прошли конгрес странке најављивао повлачење.

Архива