Додик-Цвијановић-Синаноглу: Наставити одличну сарадњу Српске и УНДП

29.10.2015 Актуелно

Додик је на састанку прихватио да Република Српска буде промотер нових 17 циљева одрживог развоја који су усвојени у УН, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Он се заложио за партнерство са УН и у темељној реформи образовног система која је потребна Републици Српској.

Додик је изразио задовољство и захвалио УН на доброј сарадњи и реализацији многих заједничких пројеката у Републици Српској који су допринијели одређеном нивоу економског раста.

На састанку је речено да је пољопривреда озбиљна развојна шанса Српске, којој је потребна едукација за наступ на регионалним тржиштима.

 

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је у општинама Српске, које су страдале у прошлогодишњим поплавама, урађено много на реконструкцији стамбених објеката, институција и установа.  Она је захвалила УНДП-у за помоћ коју је путем различитих програма пружио институцијама и грађанима Српске.

Цвијановићева је са резидентним представником УНДП у БиХ Сезин Синаноглу разговарала о могућностима развоја сектора цивилне заштите у Српској ради стварања ефикаснијег система одбране од елементарних непогода.

Исказана је спремност за међусобну размјену искустава да би била пронађена системска рјешења и адекватно одговорено свим изазовима у овој области.

Оцијењено је да је досадашња сарадња Владе Српске и УНДП-а веома добра, те је изражена спремност за наставак сарадње и на будућим пројектима који се односе на одрживи развој и запошљавање, друштвену инклузију, те владавину права.

Састанку су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, руководилац УНДП Канцеларије у Бањалуци Горан Вукмир, те међународни стручњаци УНДП-а у области спречавања ризика од катастрофа.

Архива