Цвијановићева: Савез за промјене је у паници и радо би изазивали хаос

25.10.2015 Актуелно

Народ је много паметнији него што ти „неуморни револуционари“ могу претпоставити, а ако је дошло вријеме да се пребројимо ко је на којој страни, онда је сасвим у реду да то и урадимо и да склонимо испразне галамџије у страну да бисмо могли да се нормално бавимо послом који грађани од нас и очекују, каже Цвијановићева.

Цвијановићева каже да СНСД-у никад није био проблем изаћи на изборе и побиједити, а да би сад, након ових силних промашаја које је тзв Савез за промјене направио у Сарајеву, то било далеко лакше.

Осим тога, они су, каже потпредсједница СНСД-а, у паници да ће бити избачени из Савјета министара, па стално галаме и радо би изазвали хаос у РС само да избјегну мучно објашњавање да ли њихове сарајевске фотеље јесу или нису климаве. Цвијановићева каже да тзв. Савез за промјене на власт на нивоу БиХ није дошао својим политичким резултатом и већим бројем освојених гласова, већ једино захваљујући математичко-политичкој слагалици Бакира Изетбеговића, а онда су дотакли дно кад је почео да их брани Емир Суљагић, који РС означава геноцидном, а Владу РС упоређује са нацистима.

Оно што они нуде под плаштом тобоже промјена своди се на развлашћивање институција РС, што су показали својим дјеловањем у Сарајеву, а грађани РС добро препознали, а још боље запамтили, каже потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић. Сад кад су свјесни да народ види ко је ко и ко шта ради, нови метод прављења нестабилности нуде, кроз, како кажу ванпарламентарну борбу, како би, наводно, изнудили изборе, иако умиру од страха при помисли да се они и одрже, каже Цвијановићева.

„Циљ је галама и дестабилизација, изазивање хаоса чак и кроз спречавање да новац дође у буџет РС и да буџетски корисници добију своја средства, и ништа друго. У политичком смислу, то значи да су остарјели револуционари избораних лица, а који су и провјерени губитници на изборима, одлучили да грађанима РС, умјесто стабилности и поштовања њених институција, понуде хаос, неред, жртве као неку нову опцију за тобоже бољи живот.

Уз то нуде и све оно друго што смо видјели у оквиру назови револуција које спонзорише страни фактор, а спроводе страни плаћеници, заогрнути у прње рушилашке демократије, коју ти странци извозе на друге просторе, а не дозвољавају да се развије у њиховим државама, каже Цвијановићева. Додаје да су они који се називају Савезом за промјене, само алати, срећом зарђали и раштимани, за дестабилизацију РС, од којих још никад нисмо чули, осим галаме и вике, ниједан програм политичких или економских мјера.

„Ријеч је о крајње корумпираној дружини, која на дневној основи продукује приче о којекаквим корупционашким аферама власти, али благајници овог Савеза, не објашњавају чијим парама су плаћали прошле протесте, или наручивали разноразне снимке, и којим парама ће плаћати неке нове, планиране протесте и друге методе своје рушилачке борбе.

Њихова прича о томе како је Влада РС наводно формирана на политичкој корупцији је још једна политичка будалаштина опозиционара, којом настоје да умање значај сопственог изборног пораза, који се десио упркос подршци коју су имали од странаца, њихових служби и друих пратећих инструмената у рушењу власти СНСД-а, ДНС-а и СП-а.“

Треба их подсјетити да је Влада РС легална и легитимна, али је нелегалан, нелегитиман, корупционашки, и аферашки метод којим су исти ти опозиционари настојали да спријече њено формирање, а много тога што се дешавало тада, као и оног што је планирано да се дешава у наредном периоду, осмишљено је у лабораторији појединих страних, али и домаћих служби, закључила је Цвијановићева.

Архива