Лажна Инцкова оцјена

30.09.2015 Актуелно

Додик је рекао новинарима послије сједнице да таква оцјена представља наставак Инцкове злоупотребе положаја и кршења Дејтонског споразума.

 

Он је навео да СНСД подржава акте које су Влада и други органи Републике Српске послали Савјету безбједности УН.

„Договорили смо се да у наредних 20 дана обиђемо наше општине, општинске и градске организације и да им предочимо ову и све остале информације разматране на Предсједништву, јер сматрамо да нема довољно простора и жеље да се у Републици Српској одбрани изворна дејтонска позиција Републике“, нагласио је Додик.

Он је додао да у том погледу треба разговарати са обичним људима, да им се покуша представити таква ситуација и довести их у позицију да схвате да је Република Српска нападнута.

 

ПОЗИЦИЈА СРПСКЕ УГРОЖЕНА ВИШЕ ОД 20 ПУТА

Предсједништво Савеза независних социјалдемократа констатовало је да је у доношењу одлука на нивоу БиХ од општих избора до данас у 24 случаја дошло до прекида праксе очувања позиције Републике Српске.
Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је новинарима у Бањалуци да је на данашњој сједници Предсједништва СНСД-а констатовано и да представници из Републике Српске у органима на нивоу БиХ не представљају органе Републике Српске, а тиме ни Републику Српску.

„Затражили смо и да информација која је о томе написана и која евидентира све појединачне случајеве, буде достављена Народној скупштини Републике Српске“, рекао је Додик.

Он је истакао да ће посланички Клуб СНСД-а иницирати одржавање посебне сједнице и доношење закључака о заштити интереса Републике Српске, што укључује и оцјену рада сваког представника из Српске појединачно у органима БиХ.

Додик је рекао да се годинама успијевало чувати позицију Српске у органима БиХ, док је Савез за промјене за само неколико мјесеци успио да подржи и донесе низ штетних одлука по Српску.

Он је нагласио да у причи о преносу надлежности нема говора о страху, како то тврди Српска демократска странка, већ о одговорности према Српској.

„Они су кренули путем изградње Босне као државе. Они проводе босанску политику на штету онога што је интерес Републике Српске и ми имамо страх од таквог неодговорног понашања појединаца који тамо сједе и не представљају Српску, јер за њих нису ни важни ставови парламента и Владе“, истакао је Додик.

Он је додао да се лично не плаши ни „жешћих играча“ од СДС-а, јер је био у позицији да му пријете и они који „имају стварну моћ да пријете“, а да је оно што говори СДС најобичније „лапрдање“.

 

НЕТАЧНИ НАВОДИ О ПРИМАЊУ МИТА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поновио је данас да су потпуно нетачни наводи бившег шефа Представништва Републике Српске у Москви Гордана Милинића да је као мито примио килограм злата, истичући да, иако не подржава Суд и Тужилаштво БиХ, нема ништа против да они проведу истрагу у том случају до краја.
Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је ријеч о гнусним лажима које нема потребе да демантује сваки дан.

„Веома јасно сам рекао свој однос према том питању. Немам никакву обавезу да било шта више кажем на гнусне лажи које се износе у том погледу“, рекао је Додик.

 

Видео галерија:

[widgetkit id=67]

 

Архива