Додик: Рециклиране лажи које су покренуте кад причамо о референдуму

29.09.2015 Актуелно

„То смо имали скоро прије нешто годину дана. Иста лаж је пласирана, само од другог човјека, господина Босића. Све је то демантовано од стране свих који су споменути у том случају, а нису никада нашли за сходно да покрену процедуру нити да то поново спомену“, каже Додик.

Он напомиње да је ово покренуто када се води прича о референдуму и питањима правосуђа.

„Ја не подржавам Тужилаштво и Суд БиХ. Они су политички мотивисани и они су бесправно успостављени, али у овом случају сам спреман да прихватим да доведу ствар до краја и нећу је оспоравати. Учествоваћу у томе, изјавио је Додик новинарима у Костајници.

Додао је да су овакве приче потпуно дегутантне јер у информацији која је пласирана нико није навео ни вријеме, ни мјесто  тог догађаја, нити ко је био присутан.

„Само има клевета, која је очигледно заокупила јавност. Шта да радимо, у таквим временима живимо. Ја сам поносан на Републику Српску што има овакав демократски амбијент, без обзира што је он за неке људе оптерећујући“, каже Додик.

„И сам Мектић, који је у процедуралном смислу икебана, што се тиче својих надлежности. Он је, напросто координатор и доведен је на конференцију за штампу да говори то. Било је логично да то уради тужилац или неко од полиције, а не он, али то говори о политичкој мотивисаности свега тога, јер је требала снажна интерпретација свега“, закључио је Додик.

Архива