Додик И Павић потврдили: СНСД, ДНС И СП заједно на локалним изборима

29.09.2015 Актуелно

„Имајући у виду да смо раније отпочели разговоре о томе, могу да потврдим да ће СНСД, ДНС и СП у свим општинама у Републици Српској изаћи заједно и у наредним данима прво ћемо разговарати о заједничкој платформи, а онда и о заједничким кандидатима у свим општинама у Републици Српској“, рекао је Додик новинарима у Приједору након састанка с Павићем.
Он је навео да и неке друге политичке партије које сада чине већину на ниову Републике Српске, као и друге с којима се договоре, могу бити дио тог блока.

 

„На прошлим парламентарним изборима ове три партије су у готово 80 одсто општина имале већину гласова у готово неповољним условима које смо имали за прошле опште изборе, тако да је потпуно политички рационално објединити наше капацитете. Морам да изразим задовољство да смо то већ успјели на нивоу предсједника (странака), а остало је све оператива“, додао је Додик.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је да се са Додиком данас начелно договорио да ће на локалним изборима 2016. наступити заједно.

„Задужили смо органе странака да раде на припреми заједничког наступа и заједничке платформе за изборе“, рекао је Павић.

Дијелу састанка присуствовао је предсједник Српске радикалне странке „Доктор Војислав Шешељ“ Драган Ђурђевић.

На питање новинара да ли ће ДНС на локалним изборима наступити са такозваном коалицијом центра као на општим 2014. године, Павић је рекао да ту неће бити проблема, а Додик истакао да Ђурђевић „није рекао да неће“.

Архива