Додик-Цвијановић: Поштовати вољу и глас народa

25.09.2015 Актуелно

– Уколико тога не буде и ако се то не ријеши на начин на који смо већ говорили и који није споран и код неких важних фактора који нешто одлучују, и уколико не буде помака, ми ћемо се вратити у парламент Српске и донијети неке своје одлуке које ће манифестовати ту вољу, истакао је Додик.

Он је за федералне медије појаснио да ће та воља подразумијевати и закон о непримјени одлука Суда и Тужилаштва на простору Републике Српске.

Додик је оцијенио да ће појединци рећи да је то немогуће, те поручио да је све могуће и да се мора поштовати воља народа. Истакао је  да су рјешења за правосудни систем ауторитет правосудних институција и одговорност носилаца правосудних функција, и додао да судије треба на изборима да бира народ, а тужиоца држава, чији је орган и коју представља.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Српска жели да чује глас народа.

– Српска ће у наредних шест мјесеци усвојити документ који ће пратити референдум, рекла је Цвијановићева.

Коментаришућу најаву бошњачких политичких лидера да ће поднијети апелацију Уставном суду БиХ на одлуку о референдуму, Цвијановићева је истакла да од „бошњачког политичког корпуса“ није ни очекивала другачије реаговање.

– Нисмо очекивали другачију реакцију ни када је ријеч о међународном фактору који у БиХ упорно брани позицију високог представника, иако знају да је све оно што се дешавало посљедњих 20 година веома упитно са аспекта доношења и наметања одређених одлука и прављења амбијанта који је БиХ осакатио, а не унаприједио, рекла је Цвијановићева.

Архива