Цвијановић: Приче о миту – очајнички потез опозиције

27.09.2015 Актуелно

Руски бизнисмен Олег Бурлаков још је прошле године демантовао оптужбе лидера СДС-а Младена Босића да је предсједнику Републике Српске Милораду Додику дао килограм злата. Бурлаков је 8. маја 2014. године, у изјави за нашу телевизују истакао да се никада није бавио корупцијом и да никоме није дао ни злато, ни било какав други вид мита. Тада је рекао да је разочаран квалификацијама које су му упућене као инвеститору који планира да улаже у Републику Српску. Није му јасно каже, како га неко у Републици Српској може доводити у везу с криминалом и корупцијом и подсјетио је да за изградњу Српске православне цркве у Мостару донирао 200.000 КМ.

Сва прича о килограму злата очајнички је потез опозиције која је суочена са чињеницом и тешком оптужбом да се они понашају издајнички, рекла је Жељка Цвијановић. Подсјетила је да је још као министар за економске односе наслиједила проблем који је направио Милинић који је тада био шеф Представништва Републике Српске у Москви, а направио је низ пропуста. Самим тим, истакла је Цвијановићева, доводи се у питање и кредибилитет Гордана Милинића.

– Била сма минситар за економске односе кад сам наслиједила проблем, предмет у Министарству био је евидентиран под насловом „случај Милинић“  и ниједан други се није звао случај Милинић. Само тај који се односи на Представништво у Русији због цијелог низа приговора и свих ствари које су везане за функционисање тог Представништва у вријеме када је њиме руководио Милинић  – рекла је Цвијановићева.

Необичан је и Милинићев повратак у МИП БиХ након именовања на функцију шефа Представништва РС, јер му је тада престао статус државног службеника, каже Ана Тршић Бабић, бивша замјеница у МИП-у. Она има замјерке и на Милинићево понашање по повратку у МИП.

– Сјећам се када се вратио у МИП да је нон-стоп био на боловању, тако да је помоћник министра Амер Капетановић у једном тренутку тражио да се испита његова радна способност да обавља функцију државног службеника у Минситарсву иностраних послова – рекла је Тришић Бабић.

У СНСД- питају их да ли је након разрјешења са мјеста шефа Представништа РС у Москви Милинић користио мејл адресу Представништва којом је своје саговорнике доводио у заблуду да комуницирају са институцијама Српске. И да ли је користећи ту адресу нудио на продају бензинске пумпе у Републици Српској у своје име и за свој рачун, а не по овлаштењима институција Републике Српске.

Индикативно је и то што је СНСД јуче затражио да се у вези с овом темом огласе министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и предсједник СДС-а Младен Босић а онда, умјесто тога, огласи се сам Милинић саопштењем и то пишућу га у трећем лицу и хвалећи себе.

Архива