Додик: Показано јединство

29.08.2015 Актуелно

Додик је рекао да је на сједници Главног одбора изабрано Предсједништво странке од 45 чланова који има обавезу да у складу са’ Статутом сачини акциони план провођења политичких ставова Сабора.

„У том погледу ћемо се опредијелити за формирање већег броја радних тијела Главног одбора који ће подразумијевати окупљање и ангажовање преосталих чланова овог одбора“, рекао је Додик новинарима у Лакташима након сједнице Главног одбора.

Он је најавио да би у наредних десет дана требало да буде одржана сједница Предсједништва на којој би били изабрани извршни секретари, те да ће у појединим локалним организацијама странке бити прилагођавања организационе структуре, док ће у другима бити именована нова структура или проведени избори.

„До сада нисмо интервенисали са становишта руководства СНСД-а, али сада су се створили услови да то урадимо и да стабилизујемо организацију у Бијељини и неке друге организације“, нагласио је Додик.

Он је навео да је Главни одбор донио пословник о раду и да су утврђене смјернице за организационо усклађивање и дјеловање општинских и градских организација.

„Након избора, који су за нас били најтежи до сада, додатно смо консолидовали нашу организацију. У СНСД-у није ни било, нити сада има неких додатних трзавица. Поштујемо право свакога да има свој став и мишљење, али СНСД остаје организационо јединствен“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, на сједници је констатовано јачање друштвене и политичке улоге СНСД-а, што потврђују и недавне анкете о подршци овој странци већој од 50 одсто јавности.

Додик је нагласио да је странка подржала и одлуку Народне скупштине о провођењу референдума о правосуђу.

На данашњој сједници Главног одбора СНСД-а за потпредсједнике странке изабрани су Никола Шпирић, Радован Вишковић, Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић и Марко Видаковић.

За генералног секретара странке изабран је Лука Петровић.

За предсједника Политичког савјета СНСД-а, који броји 15 чланова, изабран је Славко Митровић, док је на челу Савјета за друштвено-економска питања, који броји 25 чланова, изабран Зоран Тегелтија.

НЕМА ПОТРЕБЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈОМ ВЛАДЕ СРПСКЕ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је на данашњој сједници Главног одбора странке подржан рад Владе Републике Српске и констатовано да нема потребе за њеном реконструкцијом.
Додик је поручио да ће СНСД одлучно наставити провођење политике у оквиру коалиције на нивоу Републике Српске , те да ће са коалиционим партнерима /ДНС и СП/ наставити јачати институционални капацитет Српске и тражити могућности за додатну укупну стабилизацију Српске.

Он је истакао да је на сједници Главног одбора констатовано да се наставља лоша ситуација у БиХ и да министри из Републике Српске у Савјету министара БиХ нису представници Српске, него своје политичке организације.

Додик је додао и да је констатовано и да је изгубљена позиција СНСД-а као важне стране у односима у БиХ.

„Рад оних који су сада у Савјету министара и у Представничком дому, а који су дио већине, више је поданички политици Бакира Изетбеговића него што су у интересу Републике Српске“, рекао је Додик новинарима у Лакташима након сједнице Главног одбора странке.

Он је истакао да СНСД нити је водио, нити има намјеру да води разговоре о учешћу у Савјету министара БиХ.

„Подржали смо рад наше посланичке групе која је до сада одсуствовала из рада сједница Представничког дома и то је било политички веома важно јер смо скренули пажњу на чињеницу која представља и приоритет борбе СНСД-а а то је да се БиХ формира као правна држава“, рекао је Додик.

Видео галерија:

[widgetkit id=65]

Архива