Кошарац: Министар /не/безбједности Драган Мектић да поднесе оставку

14.07.2015 Актуелно

„По функцији коју обавља и на основу надлежности министарства на чијем је челу, Мектић је један од најодговорнијих за међународни скандал у Поточарима и за покушај линча предсједника Владе Србије Александра Вучића. Зато би, умјесто што покушава да пребаци одговорност и да оптужује било кога другог, тај министар /не/безбједности требало да поднесе оставку. Уколико то не учини, ми из Клуба СНСД-а у парламенту БиХ тражићемо Мектићеву одговорност“, изјавио је Кошарац.

Он је подсјетио да је Министарство безбједности БиХ, између осталог, надлежно за заштиту лица и објеката, за прикупљање и кориштење података од значаја за безбједност БиХ, као и за организацију и усаглашавање активности ентитетских министарстава унутрашњих послова у остваривању безбједносних задатака у интересу БиХ.

„У сва три ова сегмента Министарство безбједности БиХ је потпуно заказало, због чега је у Поточарима настао хаос у коме се ниједна безбједносна агенција, осим Министарства унутрашњих послова Републике Српске, није снашла, нити је радила свој посао“, упозорио је Кошарац.

Он је оцијенио да је само захваљујући доброј организацији и присебности припадника МУП-а Републике Српске у Поточарима избјегнуто крвопролиће са најтежим могућим посљедицама по БиХ.

„Мектић и директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић требало је да оду са својих позиција одмах након што је потврђена информација да су у одржавању реда и заштити чланова иностраних делегација у Поточарима учествовали приватни чувари Бакира Изетбеговића“, нагласио је Кошарац.

Он је изразио увјерење да се министар безбједности Драган Мектић сваким даном претвара у све већег послушника појединих бошњачких политичара и дијела међународних званичника у БиХ.

„Размјере његовог политичког сљепила и подаништва познате су нам још од терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику. Након скандала у Поточарима и Мектићевих реакција након покушаја линча и убиства премијера Вучића, сваки дан Мектићевог боравка на позицији министра биће огромна штета за Републику Српску, али и за све у БиХ“, закључио је Кошарац.

Архива