Додик: Срби да се повуку из рада ПС БиХ

04.07.2015 Актуелно

 

„Неће нам помоћи интерна истрага, то не значи ништа. Овдје је потребно да дигнемо глас зато што је њихов глас отишао у УН. Наш глас мора да се чује, а он ће се чути. Не можете и нећете нас понижавати“, поручио је Додик.

Он је истакао да Србе не интересује БиХ у којој нису равноправни.

„Како је могуће ако ми говоримо о нашем статусу да се одмах дигну сви и кажу: ‘Какав референдум? Не може то!’, а када им Бакир Изетбеговић каже треба укинути ентитете и направити пет регија, онда је веома блага и америчка и британска реакција и ЕУ, и сви ћуте о томе. Значи, то вам је намјера. Наравно да смо писмени и да знамо“, рекао је Додик.

Додик је данас у Братунцу, током обиљежавања 23 године од великог српског страдања у околини Сребренице и Братунца на Петровдан 1992. године, напоменуо да Срби треба да се окупе не само у сјећању него и у политичкој борби за јачање њиховог статуса који гарантује Дејтонски споразум.

„Ми не тражимо ништа више од тога него што је записано у Дејтонском споразуму“, истакао је Додик.

Двадесет пет посланика Представничког дома парламента БиХ упутило је писмо генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме су навели да подржавају британски приједлог резолуције о Сребреници.

Тим поводом је отворено писмо предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу упутио посланик Денис Бећировић у којем, између осталог, тврди да 25 посланика Представничког дома представља око 60 одсто овог дома.

Архива