Шпирић: Опозиција жели незадовољство у народу

08.06.2015 Актуелно

Он је рекао да је опозиција захтјевом за сазивање ванредне сједнице у Народној скупштини Републике Српске, на којој треба да буде разматран случај спорног аудио материјала, „закуцала на отворена врата“, јер парламентарна већина не бјежи од било какве расправе.

„Опозицији одговара ова какофонија – те имају већину, те немају већину. Мислили су да скупштинску расправу о томе могу злоупотријебити да указују да ли већине има или нема“, изјавио је вечерас Шпирић, који је потпредсједник СНСД-а.

Шпирић сматра да опозицији не треба та расправа да испитују случај овог снимка, него треба да би отварали друге теме у којима ће, према његовом мишљењу, опет бити поражени.

„Није спорно да опозиција има циљ и да иде ка том циљу, али је проблем што су они вођени мржњом и издајом које, када се помијешају, онда се то почне гадити грађанима Републике Српске“, сматра он.

Шпирић каже да је примијетио да су људи забринути – први пут од када се он бави политиком, и то управо понашањем опозиције.

Према његовим ријечима, ни власт није безгрешна и има разлога да људи буду незадовољни, али само стрпљив народ ствара државу.

Шпирић је истакао да све док се не упале мотори глобалног економског развоја, овдје ће бити тешко, ко год био на власти.

Он је нагласио да нема никаквих дилема о лојалности посланика СНСД-а, јер је то велика странка у којој има турбуленција, које су карактеристичне за велике политичке партије, али сви поштују када се дође до јединственог става.

Шпирић је додао да снагу владајуће коалиције не треба потцјењивати, као ни изазове пред којима се налази.

„Волио бих када би опозиција показала мало више смисла за сарадњу. Можда би у таквом амбијенту остварили неки помак“, оцијенио је Шпирић и додао да је сарадња опозиције и власти некад била пуно боља.

Он је напоменуо да је лидер СДА Бакир Изетбеговић јасно рекао шта мисли о Републици Српској, односно да БиХ треба да буде без ентитета.

„Оно чега се народ Републике Српске боји јесте питање зашто опозиција на челу са СДС-ом мисли да ће Српској бити боље ако се Сарајево буде питало о важним стварима“, истакао је Шпирић.

Он је напоменуо да посланици СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ не иду на сједнице, али у расправи о дневном реду обавезно изнесу став о предвиђеним тачкама.

„Били смо толико коректни да смо дозволили да се у име Срба формира мањински Савјет министара, а имамо већи број посланика од опозиционих партија“, рекао је Шпирић.

Он сматра да начин понашања опозиције показује да покушавају да залијече унутрашње ожиљке, јуришајући на Народну скупштину Републике Српске и отварајући неке ирационалне ствари.

Архива