Предсједник Српске на Економском самиту у Санкт Петербургу

18.06.2015 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је са губернатором Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком договорио посјету руске делегације Бањалуци половином јула ради сачињавања конкретних програма о дугорочној производњи робе за снабдијевање руског тржишта.

„Договорено је да делегација из Санкт Петербурга до средине јула дође у Републику Српску да види шта Српска може дугорочно да производи и да се на тај начин нама помогне, да се организује производња уз подршку руских финансијских институција и осигура извоз те робе“, рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Санкт Петербурга.

Предсједник Српске је рекао да је могуће постизање споразума о извозу пољопривредних производа, текстила, обуће и осталог што је потребно руском тржишту.

Полтавченко је на састанку са Додиком говорио о могућностима да Српска постане замјенски центар за снабдијевање робом која је потребна Русији, односно Санкт Петербургу.

Тема разговора биле су могућности успостављања туристичке сарадње како би Руси долазили да посјете Републику Српску, али и људи из Српске одлазили у Русију и у област Санкт Петербурга.

„Морамо да порадимо више на томе да се туристичке организације и агенције Републике Српске и Санкт Петербурга ангажују на аранжманима које ће омогућити посјете, како у Републику Српску, тако и у Русију“, истакао је Додик, који је овај састанак оцијенио веома успјешним.

На Форуму учествује око 5.900 учесника из више од 1.600 свјетских компанија, влада бројних земаља учесница или међународних организација.

Предсједник Српске присуствоваће централној пленарној сједници форума, којом ће предсједавати предсједник Руске федерације Владимир Путин.

Архива