Додик: Владајућа коалиција подржаће захтјев за посебну сједницу

02.06.2015 Актуелно

„Владајућа коалиција нема ниједан разлог да овај случај не стави на дневни ред. Али, то подразумијева достављање квалитетне информације, која би била предмет расправа како се Народна скупштина Републике Српске не би довела у позицију девалвирања“, нагласио је Додик.

Он је за „Народне новине“ рекао да су досадашње приче о овом случају спекулативног карактера, те да не могу да буду озбиљан материјал за расправу.

„Расправа на начин који предлаже опозиција понизила би Народну скупштину Републике Српске. Ми нисмо против тога да се све истјера на чистац“, рекао је Додик.

Он је навео да опозиција нема довољно гласова за формирање скупштинске већине и да се број оних, који су подржавали Савез за промјене сваким даном смањује, с обзиром да представници СДС-а, ПДП-а и НДП-а у институцијама БиХ проводе политику бошњачких политичких партија.

На питање да ли се одлазак двојице посланика из скупштинске већине, који су посланички статус стекли на листи ДНС-а, а сада подржавају Савез за промјене може третирати као поткупљивање, Додик је рекао да се СНСД, за разлику од
опозиције, није бавио снимањем и монтирањем њихових гласова, те да не жале за њиховим одласком.

„Адам Шукало по политичкој природи никада није припадао опцији која је
окупљена око СНСД-а, као што ни Илија Стеванчевић и Војин Митровић нису припадали политичким опцијама странака окупљених у Савезу за промјене“, закључио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

У Српској повољан амбијент за улагања

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и делегација привредника из Аустрије истакли су данас у Бањалуци да у Републици Српској постоји повољан амбијент за улагања.
Додик је изразио задовољство што су аустријски привредници показали интересовање да улажу у Републику Српску, те додао да је Српска отворена за сарадњу са аустријским привредницима, саопштено је из кабинета предсједника.

Он је подсјетио да је Република Српска и до сада имала позитивна искуства са аустријским фирмама.

На састанку је наглашено да је од јуче на снази и Споразум о стабилизацији и придруживању који треба да допринесе повећању интересовања иностраних привредника за улагања у Републику Српску и БиХ.

Архива