Додик: Опозиција покушава да уништи идентитет Републике Српске

04.06.2015 Актуелно

Напомињући да је власт у Републици Српској брзо формирала Владу, донијела различите документе, да редовно извршава буџетске обавезе и сервисира дугове, Додик је нагласио да опозиција и разне невладине организације покушавају преко социјалних тензија дестабилизовати политичке структуре Републике Српске.

„Ако се то деси, запамтите, Српска се више никада неће стабилизовати. Само ћемо жалити за Републиком Српском, као што сада жалимо за Републиком Српском Крајином“, упозорио је лидер СНСД-а.

Он је за „Народне новине“ рекао да је скупштинска већина стабилна, те да се приче о наводној промјени те већине пласирају ради дестабилизације Републике Српске.

Додик је истакао да СДС најавама о новој скупштинској већини спинује и понижава интелигенцију нормалних људи, наводећи да се види да се СДС политички губи у представљању своје активности на нивоу БиХ и да је издајничка и поданичка странка.

„Подршка Савезу за промјене сваким даном се смањује, с обзиром да представници СДС-а, ПДП-а и НДП-а у институцијама БиХ проводе политику бошњачких политичких партија. Када се зна да међу посланицима СДС-а има оних који не подржавају Босићеву струју, као и оних који неће да буду у гласачкој машинерији са ‘Домовином’, јасно је колики су њихови капацитети“, нагласио је Додик.

Упитан да ли је Мићо Мићић /СДС/ још једном изманипулисан од лидера СДС-а Младена Босића, Додик је рекао да ће и Мићић брзо схватити да је то пут да га девалвирају до краја, јер „ко се у јавности појави као нека врста кандидата за мандатара, а то се не деси, постаје губитник“.

Говорећи о предсједнику Странке Напредна Српска Адаму Шукалу, Додик је рекао да је његово природно мјесто у СДС-у, те да никада није рачунао да Шукала могу имати трајно.

„Ослобођени смо једног баласта који се непотребно појавио на листи наше коалиције и само направио комешање, које је на срећу кратко трајало“, оцијенио је Додик.

Лидер СНСД-а поновио је да потпредсједник странке Игор Радојичић може да дјелује у два смјера – да се врати у стање у којем је био прије неколико мјесеци, када је без икаквих примједби и илузија био на страни онога што је политика СНСД-а, или да се разиђе са странком.

Он је оцијенио да је „тракавица“ са Радојичићем ситуација која ће убрзо да буде превазиђена, подсјетивши да му је понуђено мјесто потпредсједника СНСД-а за кадровска питања, на шта су се највише и односиле Радојичићеве примједбе.

Плаћање одбране осумњиченим терористима озбиљна ствар

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да је најава лидера СДА Бакира Изетбеговића да ће ова странка платити одбрану осумњичених за тероризам у Републици Српској врло озбиљна ствар и порука свима.

Додик је оцијенио да је страшно то што у једном дијелу БиХ легална власт  плаћа одбрану осумњичених терориста. „То је страшно. Па чак и да се ништа не деси то је озбиљна порука свима нама“, рекао је Додик.

Он је  за „Народне новине“ изјавио да под великом галамом Вукоте Говедарице, Адама Шукала, Николе Дроњка и других ведета политичке сцене на опозиционој страни то сада изгледа као невидљива прича, али је  то врло озбиљна ствар.

„Да је СНСД власт у БиХ, нашли бисмо прилику да се о томе расправља и да се то рашчисти. Опозиција из Републике Српске, која је позиција у Сарајеву, очигледно није гадљива ни на шта и све им одговара“, закључио је Додик.

Архива