Цвијановић: Реконструкција Владе, вјештачки наметнута тема

18.06.2015 Актуелно

 

„Ако буде реконструкције, сви ће знати на вријеме. Сада није у плану. Ова Влада је једина функционална у цијелој БиХ, а пред нама су озбиљни послови које смо дефинисали још у експозеу и Економској политици“, нагласила је Цвијановићева.

Уколико и буде промјена у Влади, каже Цвијановићева, оне би значиле промјену шире кадровске структуре која треба да обезбиједи ефикасније провођење дефинисаних политика.

„То се више обезбјеђује промјенама по дубини, укључујући јавна предузећа и разне агенције, него замјеном министара“, рекла је Цвијановићева за магазин „Недељник“.

Она је навела да је прије избора Владе постојала намјера да се изврши организацијска реформа Владе када је ријеч о измјени Закона о Влади, односно спајања неких министарстава, али да то није било изводљиво.

„Постоји потреба да се влада и владине службе реорганизују, али то је неопходно дефинисати на нивоу коалиције за неко касније вријеме, можда на пола мандата, јер у кратком року то није могуће“, појаснила је Цвијановићева.

Она је напоменула да је у условима опште глобалне кризе, политичке нестабилности у региону, опште хајке опозиције и странаца и након девет година власти опет формирана Влада чију окосницу чини СНСД са својим партнерима ДНС-ом и СП-ом, јер су на протеклим изборима добиле повјерење грађана.

Говорећи о контроли и раду министарстава у Влади Републике Српске, Цвијановићева је навела да контролисање сваког појединачног министарства никада није био њен манир, већ је фокус усмјерен на политике и резултате.

Она је истакла да је углавном задовољна постигнутим с обзиром на то да су времена тешка, те да се функционише у неким ненормалним политичким и економским оквирима.

„Много више урадимо него што успијемо да то промовишемо, али и то је дио сценарија опозиције у којем се намећу бесмислене теме да би се сузио простор за причу о ономе што успијевамо урадити упркос тешком укупном амбијенту“, нагласила је Цвијановићева.

Архива