Додик са Лавровом 18. јуна о британској резолуцији

13.06.2015 Актуелно

Додик је најавио да ће са Лавровим разговарати и о посљедњој сједници Савјета за провођење мира на којој је било ријечи о Сребреници.

„Нисам имао прилику да видим коминике који је усвојен на посљедњој сједници Савјета за провођење мира у Сарајеву и не могу да га коментаришем, али о неким темама које су биле предмет расправе имаћу прилику да разговарам са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим на састанку 18. јуна“, рекао је Додик за београдску „Политику“.

Медији су раније објавили да Велика Британија припрема резолуцију о Сребреници пред Савјетом безбједности УН, а да су „главне мете“ офанзиве поводом обиљежавања 20 година од дешавања у Сребреници Република Српска и њен предсједник Милорад Додик.

Медији наводе да се Велика Британија на овај начин прикључила САД и Њемачкој, које су већ покренуле своје акције за слабљење Српске и предсједника Додика.

На сједници Савјета за провођење мира одржаној 9. и 10. јуна у Сарајеву руски амбасадор није се оградио од формулације о „геноциду у Сребреници“, усвојене у коминикеу

Архива