Петровић: Данас свако има право да износи своје политичке ставове

17.05.2015 Актуелно

Коментаришући тврдње да ће доћи до повећања школарина на факултетима у Српској, које је Дроњак јуче изнио, Петровић је истакао да начин на који је Дроњак обављао функцију предсједника Уније студената Републике Српске, јасно показује о каквом политичару и човјеку је ријеч.

 

„Данас свако има право да се бави политиком и да износи политичке ставове, али спорно је ко је тај ко износи одређене квалификације и даје их за неке најважније људе у СНСД-у и Влади Републике Српске“, рекао је Петровић новинарима у Бањалуци.

Он је запитао да ли је морално да Дроњак као предсједник Уније студената новац који је добио од државе за студентске програме и пројекте потроши, рецимо, у репрезентацију, која је била чак три пута већа него репрезентација министра у Влади Републике Српске.

„Да ли таква особа може сада да нам полемише и држи придике, те да нас позива на различите бунтове“, упитао је Петровић.

Он је истакао да је Дроњак као бивши студентски лидер, онда када је изгубио подршку на универзитету основао невладину организацију како би се преко ње наставио бавити политиком.

„У тој идеји, подржало га је јако мало људи, те када су га и они оставили и када је остао сам, приступио је ПДП-у, па је сада тренутни њихов члан“, рекао је Петровић.

Члан Главног одбора ПДП-а Никола Дроњак рекао је јуче да је састанак представника Владе Републике Српске са ректорима универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, те представницима студентских представничких тијела, један у низу и да ће школарине сигурно бити повећане.

Архива