Кошарац: Резолуција о Сребреници – бошњачка политизација злочина

28.05.2015 Актуелно

„Процес политизације злочина већ 20 година третирају бошњачки политичари. Наш став је да је неопходан универзалан приступ ратним злочинима у БиХ“, рекао је Кошарац у Сарајеву.

Он је навео да је СНСД увијек истицао да не жели да минимизира било који злочин, нити да преувеличава злочин над властитим народом. „Ми само тражимо истину“, поручио је Кошарац.

Он истиче да су предлагач и ове резолуције „лицемјерни и симптоматични“, што се посебно односи на Бацковића и његову улогу у страдању војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву почетком маја 1992. године.

Кошарац каже да је од Бећировића очекивао да најмање осуди страдање бивших војника у случају „Тузанска колона“, што би одговарало универзалном приступу ратним злочинима у БиХ.

„СНСД ће и даље спречавати било који покушај политизације ратних злочина у БиХ“, поручио је Кошарац.

Говорећи о Конгресу СДА, Кошарац је рекао да је ту ријеч о наставку политике Алије Изетбеговића из 90-тих година, те поручио да Републику Српску нико не смије да угрожава.

Он је поновио критике на рачун представника политичких странака из Српске који су били гости на Конгресу СДА и који су подржали избор Бакира Изетбеговића за предсједника СДА и његову политику која, између осталог, садржи и апелацију Уставном суду БиХ за укидање 9. јануара – Дана Републике Српске.

Архива