Додик: Влада ће остати у пуном капацитету

26.05.2015 Актуелно

„Стварамо услове да се то деси, јер немамо ниједног разлога за забринутост и све што је било предмет нашег плана и програма је урађено“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након састанка представника владајуће коалиције СНСД – ДНС – СП.

Према његовим ријечима, све што је било дио експозеа Владе Српске у значајној мјери се проводи и што се тога тиче Република Српска је лидер у региону, нарочито када је ријеч о реформама.

„Често нас из међународне заједнице позивају да успоримо, да сачекамо Федерацију БиХ или неки ниво БиХ. Ми имамо своје надлежности и никога нећемо чекати“, нагласио је Додик.

Он је поручио грађанима Српске да је ситуација у Републици Српској стабилна, потпуно под контролом, те да институције власти функционишу без икаквих видљивих могућности да буду угрожене. „Наставићемо да проводимо наш план и програм“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска стабилна, да институције функционишу и Српска функционише и са становишта буџетских обавеза – стабилне су исплате пензија и плата, које су веће него у неким другим државама.

„У Српској су ствари под контролом, ми не настојимо да контролишемо оно што јесте опозиција, јер су они неконтролисани, нити знају за себе. Дјелују као ненавођене ракете које се самоиспаљују“, рекао је Додик.

Лидер СНСД-а сматра да је у Републици Српској јавни политички простор потпуно загађен, захваљујући неодговорним ставовима одређених политичара и непрофесионалности неких медија.

Он је подсјетио да опозицију напуштају посланици, а да се опозиција истовремено хвали већином која уопште не постоји.

Додик је нагласио да је већина манифестована избором Владе, скупштинске већине и скупштинског руководства и да то није упитно, без обзира на спекулисање, а поготово на бази изјава опозиције „које су на нивоу недоношчади“.

Архива