Додик: Руси у Другом свјетском рату донијели побједу свијету

10.05.2015 Актуелно

Додик је у емисији „Актуелно“ истакао да Русија никада није имала освајачке амбиције и да се кроз историју увијек бранила од напада.

Предсједник се осврнуо и на безбједносну ситуацију у Српској и истакао да је Република Српска свјесна опасности од тероризма и да зато јача полицијске капацитете.

– Обиљежавање Дана побједе и врхунац тог догађаја – Војна парада на Црвеном тргу – враћа осјећај националног поноса Русима, изјавио је предсједник Додик по повратку из Москве. Руси су донијели слободу свијету прије 70 година, али је данас у свијету на дјелу прекрајање историје. Додик истиче да се Русија опоравила од санкција запада због Украјине и сматра да Европа, без здравог савезништва са Русима, не може да гарантује енергетску стабилност.

Додик се, током боравка у Москви, неформално састао са бројним свјетским лидерима, а договорање конкретних пројеката очекује наредног мјесеца на економском форуму у Санкт Петербургу.

Осврћући се на безбједносну ситуацију у Српској, предсједник Додик каже да не може да тврди да неће бити сличних догађаја, као што је терористички напад у Зворнику, јер Српска нема систем одбране да контролише оно што долази са стране. Похвалио је акцију „Рубен“, у којој је полиција Српска ухапсила више од 30 лица која се доводе у везу са радикалним исламом.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, коментарисао је и поновни избор Младена Босића за лидера СДС-а, али и Декларацију коју је СДС донио на Изборној скупштини.

Предсједник Додик је поновио да води одговорну политику, корисну за Републику Српску и да ће увијек поштовати слово Дејтона.

Архива